Home - Jelle

Marianne Grim
Vinkenlaan 1
5301 NM Zaltbommel
06 2323 4999

info@marianne-jelle.nl
Beste lezer,

Helaas is mijn  man Jelle Grim in 2018 overleden. Ik wil u nog wel zijn werk op deze site laten zien,

Ik was al in een vroeg stadium geinteresseerd in fotografie. Dit kwam waarschijnlijk ook, doordat ik niet aan de Kodak boxcamera van mijn moeder mocht komen. En dit vloeide weer voort uit het feit dat mijn moeder vaak verzuchtte: “wat zijn oogjes zien slopen zijn handjes”.

Dus maar flink gespaard en op enig moment de trotse bezitter geworden van een Agfa Click camera (plastic, en gebruik makend van een filmpje voor 12 opnames van 6x6 cm). Doorgespaard voor een heuse bijpassende flitser (met losse lampjes waar je aan moest likken om een goed contact/goede werking te bewerkstelligen).

De camera werd spaarzaam gebruikt, mede door de relatief hoge kosten van het ontwikkelen en afdrukken van de filmpjes. Doorgesukkeld tot mijn 15e verjaardag, ter gelegenheid waarvan ik een Kodak klapcamera (met lederen balg en aparte lichtmeter) kon overnemen van een oom. Deze camera werkte met filmpjes van 8 opnamen van 6x9 cm. Een lamp van 500 watt completeerde de fotouitrusting, waarmee ik toch bijna 20 jaar heb gewerkt. Overigens heb ik ook veel plezier gehad in de militaire dienst, waar een aantal donkere kamers beschikbaar was om in de vrije tijd ook ervaring op te doen met het zelf ontwikkelen, afdrukken en verprutsen van foto's.

Doordat de slappe was wat ruimer werd en er vaker naar het buitenland werd gereisd werd het antieke spul vervangen door een luxe Minolta X-700 spiegelreflex camera, in de loop der tijd aangevuld met een zoomlens voor de middenafstand, een zoomlens voor het telegebied (tot 300mm), een professionele flitser, statief, etc. Daar heb ik uiteraard veel plezier van gehad.

En toen, bijna onvermijdelijk, in 2002 een overstap naar het digitale tijdperk, met camera's als Fuji, HP, Samsung en een Nikon D80 Spiegelreflex camera. En rond die tijd kreeg de fotografie een nog hogere prioriteit in mijn leven door workshops fotografie en door opdrachten van het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, een aantal waarvan er op dit moment nog lopen. Ook het lidmaatschap van de Foto Werkgroep Orion, alsmede van de Fotobond hebben daar hun steentje aan bijgedragen.

Hoewel ik geen echte voorkeur heb voor bepaalde onderwerpen, ontlokken sommige foto's de opmerking/verzuchting “Kijk, een echte Jelle” aan de toeschouwer.